Kolorowe tiramisu z truskawkami

Wszyscy przez okres lata lubimy zjeść coś smacznego może to być nawet tradycyjne tiramisu w innej odsłonie. Delikatny deser dla całej rodziny.

 

Czas przygotowania około 30-60 minut .

Porcja około 250 KCL.

Przepis na około 12 porcji.

Składniki

  • 50 dag serka mascarpone
  • 3 żółtka
  • 40 dag truskawek
  • duże opakowanie podłużnych biszkoptów
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kakao do posypania

Przygotowanie:

  1. Przygotuj pierwsze krem: żółtka ubij z cukrem pudrem na puszysto. Serek przełóż do miseczki i ucieraj go, dodając utarte żółtko, małymi dawkami. Potem truskawki umyj, osusz i usuń zielone części. Zmiksuj owoce i podgrzej z łyżeczką żelatyny. Mus odstaw do wystygnięcia.
  2. Po wystygnięciu musu, namaczaj biszkopty ze wszystkich stron i wkładaj do formy o wymiarach 24/16 lub podobnej, by wypełnić dokładnie szczeliny.
  3. Na ułożone biszkopty za pomocą rękawa cukierniczego wyłóż połowę masy z serka. Na daną warstwę znów nałóż biszkopty obtoczone musem truskawkowym. Całość przykryj znów serkiem. Deser odstaw do lodówki, by krem zastygł i zrobił się jednolity z całością. Przed podaniem pokrusz kakaem.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *